SAD Prievidza má 26 nových autobusov prímestskej dopravy

05.12.2012 Prievidza

Prievidza 5. decembra (TASR) - Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Pavol Sedláček a generálny riaditeľ SAD Prievidza Michal Danko v utorok 4. decembra symbolicky pokrstili šampanským 26 nových autobusov prímestskej dopravy.

"Touto obnovou vozového parku sa postupne završuje realizácia dlhodobého cieľa, aby v prímestskej doprave v našom kraji nepremávali autobusy staršie ako 16 rokov," konštatoval v slávnostnom príhovore predseda TSK. Pripomenul, že proces obnovy vozového parku u tohto zmluvného dopravcu odštartoval kraj v roku 2005 a tohtoročná obnova predstavovala nákup a odovzdanie do prevádzky 26 nových autobusov v celkovej hodnote 4.916.226 eur. Z celkového počtu 166 autobusov sa tak ku koncu tohto roku v prievidzskej SAD odovzdalo do prevádzky 151 nových autobusov. Priemerný vek vozidiel je 4,1 roka a zabezpečená je 91-percentná obnova vozového parku.

Generálny riaditeľ SAD Prievidza Michal Danko uviedol, že v tomto roku nakúpili päť typov rôznych autobusov. Nové vozidlá spĺňajú viaceré kritériá kvality cestovania, akými sú predovšetkým bezpečnosť, kvalita a komfort prepravy cestujúcich, ako aj vplyv na životné prostredie. Autobusy sú vybavené klimatizáciou, informačným systémom a elektronickým odbavovacím systémom, ktorý je napojený na online sledovanie na dopravnom dispečingu.

Autobusy prímestskej dopravy SAD Prievidza prepravia ročne v priemere desať miliónov osôb v regiónoch Prievidza, Handlová, Nováky, Bánovce nad Bebravou a Partizánske.
 

Vyberte región